Menu

30days-Project juli: Kinderhulp Mongolië

Ulan Bator staat bekend als de koudste hoofdstad ter wereld, met temperaturen tot minus 40°C. ‘s-Zomers is het er juist weer heet en droog. Er is gigantische armoede, in het bijzonder onder de zwakkeren in de samenleving. Via een vriendin van Joost en Frank kwamen we in contact met een stichting die een project gericht op kinderen in deze regio ondersteund. Twee keer per week krijgen zij nu een voedzame maaltijd, want thuis krijgen ze weinig en eenzijdig voedsel. 

Om te proberen de vicieuze cirkel van armoede te onderbreken wil Hands & Feet in onderwijs investeren. Want als kinderen zich kunnen ontwikkelen, hebben ze later meer kans op werk waardoor ze hun gezin kunnen onderhouden. Ondanks dat onderwijs in Mongolië gratis is, kunnen kinderen uit arme gezinnen vaak niet deelnemen aan het onderwijs omdat er geen geld is voor verplichte schooluniformen en lesmateriaal.
 
Voor € 85,- kunnen we echter alle benodigde spullen, zoals een schooluniform, lesmateriaal en boeken aanschaffen waardoor een kind in staat wordt gesteld minimaal een jaar onderwijs te volgen. Help jij ons mee om komende maand 850 euro bijeen te brengen om 10 kinderen naar school te kunnen sturen?    

Doneer hier!                                                                                                                                
Deel dit bericht!

About the Author : Joost


0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Related post

  TOP