Menu

30days-project oktober: Intensieve dagopvang – Oekraïne

BEREGOWO – Mijn naam is Marc, ik ben 8 jaar en ga dit jaar naar groep 5. Helaas ben ik in april onder tragische omstandigheden mijn moeder verloren. Mijn vader is al tijden niet meer in beeld. Daarom moeten mijn twee jongere zusjes en ik bij onze peettante en haar familie in een ander dorp gaan wonen. Gelukkig heb ik het afgelopen half jaar kunnen leren lezen en schrijven.

Marc heeft maar een half jaar op de Intensieve Dagopvang gezeten. Net als Marc, zijn er veel meer meisjes en jongens uit gebroken gezinnen, waarin afwijzing en alcoholisme stabiliteit ondermijnen. Verre van een ideale leefwereld, verre van een goed voorbeeld van hoe het zou moeten! De Intensieve Dagopvang, onderdeel van Straatkinderwerk ‘t Arendsnest in Beregowo, Oekraïne, bekommert zich om deze kinderen. Dagelijks, na schooltijd, komen ze trouw naar de dagopvang, doen huiswerk onder begeleiding, krijgen bijles en helpen bij huishoudelijke taken.

Dagelijks eten ze gezamenlijk een voedzame maaltijd en hebben ze in de leiding en docenten voorbeeldfiguren die doelen stellen en ambities hebben! Joost is van medio 2009 tot 2012 werkzaam geweest in ’t Arendsnest en heeft gezien hoe belangrijk de opvang voor deze kinderen is. De kinderen krijgen thuis slecht te eten, gelukkig kan vanuit het project dagelijks een voedzame warme maaltijd worden aangeboden. Als de kinderen na school bij de opvang komen, staat er ook een lekkere mok thee en een broodje voor ze klaar. Leren met een gevulde maag gaat immers beter dan met een lege!

Voor €20 kunnen we één kind één maand te eten geven! De opvang draait 9 maanden per jaar, het doel is daarom in totaal €900 op te halen!  Helpt jij mee om deze kinderen te eten te geven? 

Deel dit bericht!

About the Author : Joost


0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Related post

  TOP