Menu

30days-project november: Groentetuin voor straatkinderen in Durban, Zuid-Afrika

King’s Kids, een onderdeel van Jeugd met een Opdracht, is een organisatie die verschillende projecten uitvoert in Durban, Zuid-Afrika. Eén van deze projecten is gericht op de straatkinderen uit de sloppenwijk Bottlebrush. Deze kinderen hebben geen familie meer die voor hun zorgt en zijn overgeleverd aan de grillen van de straat. Een gevaarlijke situatie in een criminele omgeving. King’s Kids ziet, in samenwerking met de lokale kerk Good News Centre, naar hen om door de kinderen een luisterend oor te bieden en hen drie keer per week van een gezonde maaltijd te voorzien.

Door de aanleg van een groentetuin kunnen de kinderen vaker worden voorzien van maaltijden. King’s Kids beschikt al over een stuk grond (zo groot als een voetbalveld) waarop de groentetuin ontwikkeld kan worden. De werkers staan klaar, maar het gaat om de middelen om het stuk land om te spitten, goeie grond en zaden te planten, de tuin af te schermen en natuurlijk het onderhouden van de groentetuin.

De kosten voor de aanschaf van zaden, werkmateriaal en een goede afrastering, bedragen zo’n € 600,-. Help jij ons mee de groentetuin te realiseren?

Deze eenmalige investering is er op gericht om de groentetuin op te starten en een jaar lang te onderhouden (geld voor zaden, bemesting en gewasbescherming). Het onderhoud vanaf jaar twee zal vervolgens gefinancierd worden met de besparing die de groentetuin zal opleveren. Er hoeven dan immers minder ingrediënten gekocht te worden om een gezonde maaltijd te bereiden.

Ps: King’s Kids heet ook vrijwilligers van harte welkom!

Meer informatie op www.kingskids.nl of mail naar info@handsnfeet.nl

Deel dit bericht!

About the Author : Mark Heemskerk


0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Related post

  TOP