Menu

Bijna € 3.000 voor Mission Possible Rusland

Het 30days-project van december heeft het schitterende bedrag opgeleverd van 2.903,- euro. Bert Dokter, voorzitter van Stichting Mission Possible: ‘hartelijk dank voor de enorme donatie! Dit is een fantastisch bedrag waar wij veel mee kunnen doen voor de straatjeugd!’  Alle donateurs, heel hartelijk dank!!!

Mission Possible is een christelijke hulpverleningsorganisatie die zich inzet voor kinderen uit probleemgezinnen en straatjeugd. Het werk van Mission Possible speelt zich vooral af in Rusland, waar zij omzien naar de zwaksten in de samenleving.  Eén van de activiteiten zijn de straatpatrouilles.

De straatpatrouilles vinden plaats in de steden Oefa en Jekaterinaburg, de laatste is de 4e grote stad van Rusland. Middels de patrouilles worden de eerste contacten gelegd met straatjeugd en wordt een vertrouwensband opgebouwd. Kinderen zijn vaak beschadigd en wonen in kelders, tunnels en putten. Op plaatsen dichtbij waar deze kinderen ‘wonen’ worden soep, thee, brood en dekens uitgedeeld. Met temperaturen van vaak -20C° is dat keihard nodig.

Indien nodig wordt er eerste medische hulp en kleding verstrekt en wordt assistentie verleend in het regelen van identiteitspapieren. De straatpatrouille bezoekt ook probleem-gezinnen thuis. Op deze manier wordt voorkomen dat kinderen op straat terecht komen. Wekelijks wordt op donderdag een dagprogramma georganiseerd. Naast spel is er ook voorlichting over alcohol- en drugsmisbruik, abortus en relaties.

Meer achtergrond info van dit project op de website van Mission Possible.

Update: in februari  2014 heeft EO-Metterdaad enkele korte reportages (klik op de link) uitgezonden. Het geeft een goed beeld van het prachtige werk van Mission Possible in Rusland.

Deel dit bericht!

About the Author : Mark Heemskerk


0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Related post

  TOP