Menu

30days-project januari: traumaverwerking kinderen in Oeganda

Speciale lesdagen voor Oegandese kinderen

Serve Direct is een Engelse organisatie die een school heeft opgezet in Wubelenzi, Oeganda. Mark heeft het project in zijn tijd in Oeganda diverse malen bezocht en ook meegeholpen bij het organiseren van speciale lessen, zoals muziekles, drama, kunst en sport. Dergelijke activiteiten, die nu nog op incidentele basis (wanneer er geld voor is) worden georganiseerd zijn van groot belang voor de ontwikkeling van deze kwetsbare kinderen. De 300 kinderen die les krijgen en op het schoolterrein onderdak en eten krijgen, komen veelal uit situaties waarin geweld aan de orde van de dag was.

Zo heeft een deel van de kinderen lange tijd op straat rondgezworven en zitten er zelfs een aantal kinderen op deze school die (gedwongen) als kindsoldaat hebben gewerkt. Veel van de kinderen zijn al op jonge leeftijd ouders en andere familieleden verloren aan de gevolgen van honger, aids, malaria en andere noodlottige oorzaken. Voor de verwerking van deze trauma’s zijn lessen zoals drama, kunst, muziek en sport zeer belangrijk. Hier leren ze om te gaan met hun emoties en te bouwen aan een geestelijk herstel. Hands & Feet wil samen met jou Serve Direct in de gelegenheid stellen om gedurende een jaar iedere zaterdag zo’n bijzondere les te organiseren. Van jouw bijdrage zullen onder andere muziekinstrumenten, ballen, netten en knutselmaterialen worden aangeschaft en zal een deel worden gebruikt voor de inhuur van ervaren docenten op het gebied van drama, kunst en muziek. Om dit te realiseren is een bedrag van 900 euro nodig, of te wel slecht 3 euro per kind.

Help jij ons mee om Serve Direct in de gelegenheid te stellen deze bijzondere lesdagen te organiseren? Voor 3 euro per kind geef je hen de kans om hun trauma’s te verwerken.

Klik hier om online een gift overmaken

Meer informatie? Bezoek www.servedirect.org of mail naar info@handsnfeet.nl

Deel dit bericht!

About the Author : Mark Heemskerk


0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Related post

  TOP