Menu

30days-Project maart: Gezinshulp in Roemenië

Hoewel Roemenië sinds 2005 deel uitmaakt van de EU, is er voor de armen nog weinig veranderd. Veel kinderen leven er nog op straat en staan bloot aan alcoholverslaving, verkrachting, drugs en andere gevaren. Ook gezinnen komen niet rond en vallen in armoede, doordat de moeder er vaak alleen voor staat. De Nederlandse Karin werkt bij sociaal centrum Casa Lumina in Cluj-Napoca, in het noorden van Roemenië. 

Met haar team zet Karin zich in voor deze kinderen en gezinnen, en laat op deze manier zien wat echte naastenliefde is. Helaas kan ze dit niet alleen, naast gebed zijn ook financiën heel hard nodig.

Karin: “Dagelijks komen er moeders bij mij aan de deur en vragen om brood, ja, alleen maar om brood! Elke week koop ik ruim 50 broden, die we in de wijken uitdelen. Soms maken we ook voedselpakketten. Ik ken de situatie van de gezinnen erg goed, het doet mij dan ook veel pijn dat ik niet meer voor hen kan doen.”

Help jij Karin daar het verschil te maken in het leven van deze hulpbehoevende doelgroep? Een gezin ondersteunen kost € 0,85 per dag, oftewel 25 euro per maand. Hiervoor koopt Karin brood en ander voedsel om de arme gezinnen te helpen.

Deel dit bericht!

About the Author : Joost


1 Comment
  1. Tina Huisman 3 maart 2014 at 16:45

    Het is inderdaad waar, heb het met eigen ogen mogen zien.
    Het geweldige werk dat de Stichting Licht in de Duisternis daar onder de allerarmsten doet. Met zoveel liefde en aandacht voor elk persoon; vooral voor de kinderen! Groot respect!!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Related post

  TOP