Menu

30days-Project augustus: Les en microkrediet voor vrouwen Togo

In Togo leven veel mensen onder de armoedegrens. Ze leven dagelijks in de vicieuze cirkel van overleven. Elke dag leven ze met dezelfde vraag: is er genoeg om alle monden te voeden? Geld voor school of medische hulp is er niet of nauwelijks. Ellen Wilson-de Pagter is een Nederlandse die woont en werkt in dit West-Afrikaanse land. Samen met haar man heeft zij Willen Programs opgericht waarmee zij gezinnen in uitzichtloze situaties een helpende hand bieden. Veelal vrouwen (en soms ook mannen) helpen zij op te staan en uit de vicieuze cirkel van armoede te stappen. Dit doen zij niet door hen geld te geven en hen zo afhankelijk te maken, maar door hen te helpen groeien naar zelfstandigheid en inzicht te geven om stap voor stap te groeien in inkomen. Ze doen dit d.m.v. kleine leningen en onderwijs.

Elke vrouw die aan het programma deelneemt, begint met een lening van €15,- die in 3,5 maand tijd wordt terugbetaald. Zodra de lening is terugbetaald kan ze zich aanmelden voor de volgende lening. Er zijn 5 etappes: €15,-, €30,- , €45,- , €60,- en tot slot €75,-. Aan elke lening gaat een lesprogramma vooraf. 1 week lang moeten ze elke dag 2 uur lessen volgen. Dit lesprogramma bestaat uit alfabetisering, rekenen en de basisprincipes van handel, waaronder budgettering, winstberekening en sparen. Na 1,5 jaar zijn de vrouwen gegroeid in kennis en is hun handel met hen meegegroeid. De vrouwen die nog verder willen groeien en een groter bedrag willen lenen zijn nu zelfstandig genoeg om van een officiële bank geld te lenen. Door educatie en praktische hulp is uiteindelijk haar hele gezin gezegend!

Voor €25,- kun je een vrouw supporten met de kosten voor het gehele lesprogramma (5 lessen). Voor €75,- stel je een vrouw in staat om in kleine stapjes microkredieten te verkrijgen tijdens een 1,5 jaar durend traject. Na dit traject is zij in staat een officiële lening bij een bank aan te vragen! Dit laatste bedrag wordt, nadat de lening is terugbetaald, weer gebruikt voor een andere vrouw waardoor met jouw donatie meerdere vrouwen geholpen kunnen worden.

Doe jij mee om deze Togolese dames uit de cirkel van armoede te helpen?
knop doneren

Ellen Wilson-De Pagter Willen Programs

Willen Programs

Deel dit bericht!

About the Author : Joost


0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Related post

  TOP