Menu

30daysProject september: Samuela (4) heeft leukemie

Judith van Egmond en Ant van der Plas uit Rijnsburg, komen al jaren in Kosovo en zetten zich daar, met vele andere vrijwilligers, vol in voor mensen in nood. Zo bezoeken ze in oktober 2013 de stad Gjacova en worden ze aangeklampt door een wanhopige jonge moeder: “Willen jullie even mee komen?!” Even later komen ze aan bij een ‘krot’, waar zij met haar gezin woont. Ze lopen achter haar aan naar ‘binnen’ en achter een gordijn, in de ruimte wat de woon/slaapkamer moet voorstellen, zien we een klein bleek meisje, 3 jaar oud, met een kaal koppie en kapotte mondhoekjes. Samuela.

Samuela heeft leukemie en de dokters hebben de moeder op haar hart gedrukt, dat Samuela in een schone leefomgeving moet wonen tijdens haar behandelingen, anders zal zij het zeker niet overleven! Ook zal zij zo gezond mogelijk moeten eten. Een potje Hipp (groente of fruit) kost in Kosovo net zoveel als bij ons in Nederland. Maar in dit gezin is er geen werk, alleen een uitkering van €75 per maand. Het vervoer naar het ziekenhuis in Pristina, 75 km rijden, moeten ze zelf betalen, €20 per bezoek. Echter, de grootste zorg is de woonruimte.

De familie heeft voor chemotherapie een toelage gevraagd bij de sociale dienst, maar deze nooit gekregen. Ook voor deze chemotherapie worden fondsen geworven. Als wij naar het wanhopige gezicht van de moeder kijken, die om haar heen wijst, hoeft de tolk haar woorden niet te vertalen. We vertellen haar, dat we haar gaan proberen te helpen, maar dat we niets kunnen beloven.

Vanuit de omgeving van Ant en Judith komt er direct geld op tafel. Hun plaatselijke contacten in Gjacovo hebben gezocht naar een geschikt appartement, wat ook gelukt is! Sinds Januari 2013 woont het gezin in een schoon en net appartementje. Samuela is inmiddels 4 jaar en de huidige prognose is dat de behandelingen duren tot november 2015. Stichting Hands & Feet wil proberen, om het gezin tot die tijd daar te laten wonen. Wij willen Samuela heel graag een kans op leven geven. Jij ook?

Voor €25 heeft Samuela een maand lang een potje fruit of een potje groente. Voor €20 kan zij heen en weer naar het ziekenhuis in Pristina voor doktorsbezoeken en/of behandelingen. Voor €35 kan zij een week in het appartement wonen. Het doel is om €1000 in te zamelen, oftewel een half jaar broodnodige schone woonruimte! Doe jij ook mee? Help kleine Samuela!knop doneren

Deel dit bericht!

About the Author : Joost


0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Related post

  TOP