Menu

30daysProject januari 2015: Kippenproject Oeganda

Wat doe je als er geregeld voedseltekorten zijn en je hebt 55 monden te voeden. Monden van weeskinderen, bijvoorbeeld doordat er geld tekort is? Zorgen voor voedsel of inkomsten genereren! Dat is wat de medewerkers van Kasese Children’s Village, een project voor wezen en verlaten kinderen, doen!

De medewerkers hebben de ‘handschoen’ opgepakt en een plan uitgewerkt om een kippenproject te starten. Het doel is om middels het houden van vleeskuikens, kippenvlees (voedsel) en inkomen (verkoop kippen) te genereren.

Kasese is een stad in het westen van Oeganda, vlakbij de grens met Kongo. Aan de rand van Kasese is een weeshuis waar 55 weeskinderen wonen. Dit weeshuis wordt draaiende gehouden door 6 plaatselijke medewerkers en ze kunnen hun werk grotendeels doen door hulp uit het Westen.

We zijn benaderd door dhr. M. Mbabazi, van de lokale stichting Fair Earth for Human Wellness. Het Kasese Children’s Village is gebouwd met hulp vanuit Australië en het Verenigd Koninkrijk, via Foundation Orphfund (www.orphfund.org/drupal/node/101).

Het doel van dit 30days-Project is om €900 bijeen te brengen. Met dit geld kan Kasese Children’s Village het Kippenproject opstarten. Voor €10 doneer je 5 kuikens, inclusief voer, vaccinaties en kippenhokken. Zullen we samen opstaan voor de wezen en verlaten kinderen van Kasese?! Help mee en doneer!

Deel dit bericht!

About the Author : Joost


0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Related post

  TOP