Menu

30daysProject april: Schoenen voor schoffies

Viki, een bekende van Joost en Frank, is een Oekraïense en woonachtig in de stad Beregowo. Viki werkt met jeugd en kinderen die wonen in internaten en zigeunerkampen. De kinderen zijn veelal wees of komen uit een slechte gezinssituatie. Met name in het geval van slechte gezinssituaties, is veelal overmatig drankgebruik de grote boosdoener. Dit leidt vaak tot een vicieuze cirkel van armoede, dronkenschap, mishandeling en verwaarlozing. Kinderen zijn daarvan meestal het grootste slachtoffer.

Viki schrijft in haar e-mail dat het haar de afgelopen tijd is opgevallen dat de kinderen op heel slechte schoenen lopen. Ze heeft directeuren van scholen en internaten gevraagd om haar te helpen de kinderen fatsoenlijke schoenen te geven. Ze antwoordden dat de overheid geen geld heeft om schoenen voor de kinderen te kopen. Dit terwijl de kinderen die wonen in een internaat, ook onderhouden moeten worden door het internaat. Uiteraard speelt ook de huidige oorlogssituatie en sterke devaluatie van de munt, een grote rol. 

“Gedurende de winter zag ik geregeld kinderen die rubbere slippers droegen, gewoonweg omdat zie niets anders hebben! Op zigeunerkampen is de situatie nog schrijnender. Daarom deze roep om hulp, om de komende periode fatsoenlijke schoenen te kopen voor al deze kinderen en hen warme voeten te geven”

Help jij mee? Voor €10,- help je één kind knop donerenaan een paar schoenen! Doe mee en laat deze kinderen niet in de kou staan!

Deel dit bericht!

About the Author : Joost


0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Related post

  TOP