Menu

30daysProject mei: Noodhulp Nepal

NoodhulpNepal03Op 25 april heeft er in Nepal een zware aardbeving plaatsgevonden. Het betrof de zwaarste aardbeving in ruim 80 jaar, met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter. Zondag werd een naschok gemeten met een kracht van 6,7, er volgende er nog een groot aantal met een kracht van 4,5. Het officiële dodental ligt boven de 5000, maar de schatting is dat dit aantal nog zal verdubbelen.

Huizen, winkels en gebouwen zijn tijdens de aardbeving met de grond gelijk gemaakt. Er zijn duizenden gewonden en velen van hen wachten nog steeds op medische hulp. Via onze contacten, horen we dat de ziekenhuizen zo overvol zijn, dat medische handelingen nu vaak op straat worden verricht.

De verliezen door en de gevolgen van deze ramp zijn zeer groot. Volgens de Verenigde Naties is het leven van acht miljoen mensen ontwricht. Er is hierdoor dringend behoefte aan hulpgoederen, zoals zeilen, water, zeep en medicijnen.

Voor €15 kan een basis noodhulppakket worden samengesteld. We kennen de beelden van TV, die zijn schokkend! Help je mee? Doneer direct!
knop doneren


 

Wij als Stichting Hands & Feet sluiten in onze actie voor Hulp aan Nepal aan bij de actie van Stichting Hulp Vervolgde Christenen (HVC), zie ook: www.noodhulpnepal.nl. De noodhulp kon direct gestart worden dankzij de contacten die zij onderhoudt met lokale kerken. Eén van de gebieden waar de noodhulpactie zich op richt, is het Gorkha district; een buitengebied van Nepal. Omdat in buitengebieden de noodhulp veel later -of soms zelfs te laat- op gang komt, wil ‘Noodhulp Nepal’  juist daar actief zijn.

Wij hebben eerder hulp kunnen bieden aan Vluchtelingen in Noord-Irak (30daysProject november 2014), door goede contacten met Stichting HVC.

Deel dit bericht!

About the Author : Joost


0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Related post

  TOP