Menu

FietsSponsorTocht 2015 levert € 13.621,- op!!!

Update maart 2016

Zie hier het uitgebreide verslag uit Liberia, van wat er met de opbrengst van het FietsSponsorTocht project 2015 is gedaan. Een zeer uitgebreide en prachtige terugkoppeling! Bekijk het volledige projectverslag van Stichting Manneka hier: Stichting Hands and Feet terugkoppeling – maart 2016

Verslag FietsSponsorTocht 2015

Op vrijdag 3 en zaterdag 4 juli reden 14 deelnemers de jaarlijkse FietsSponsorTocht. Er werd maar liefst 13.621 euro bij elkaar getrapt. Dit geld zal worden gebruikt voor het reviseren van zo’n 18 waterputten in Bomi County, Liberia.

En het zit er op!

Deelnemers
Een gemêleerd gezelschap had zich bereid gevonden om mee te fietsen voor de waterputten in Liberia en Peter en Hetty Mens hadden net als voorgaande jaren weer een mooie route uitgezet. Cora, Henk, Joost, Frank en Mark zijn eveneens al frequent van de partij geweest. Als nieuwe deelnemers uit de regio, heetten we Kees, Nel, Els, Kasper en Jan welkom. Daarbij sloten zich drie deelnemers uit Lekkerkerk aan: Peter Roest, Erik en Albert. Tenslotte was er één deelnemer uit Amersfoort, Henriëtte. Laatstgenoemde heeft een periode in Liberia vrijwilligerswerk gedaan bij Anneke en Mambu, waardoor ze aangesproken was door het initiatief van Hands & Feet. Super gaaf!

Warmte
Door de voorspelde warmte besloten we om de eerste dag wat extra kilometers te maken. Door op dag 2 tevens vroeger van start te gaan, kon voorkomen worden dat we een groot deel van de tocht moesten afleggen op het heetst van de dag. Gelukkig kunnen we al jaren vertrouwen op onze ervaren routeleider Peter Mens, waardoor we vrijdag dik 120 km en zaterdag ruim 90 km fietsten. Het was een prachtige route!

Route: Dag 1
Helaas moesten Jan en Peter Roest kort voor aanvang afzeggen. We vertrokken daardoor vrijdagochtend met 14 deelnemers. Er werd koersgezet richting Leiden en de Vlietlanden, om vervolgens in het historische centrum van Leidschendam even een bakkie te doen. Vervolgens zetten we koers naar Delft, waar we gezellig koffie met appelgebak namen. Na een half uurtje fietsten we via Schipluiden naar Vlaardingen, door de Beneluxtunnel richting Hoogvliet, waar we de lunch nuttigden in het monumentale tramhuis. De magen kregen de nodige caloriën te verwerken, waardoor we er weer tegenaan konden. We reden langs de Oude Maas naar de 2e tunnel van de dag: de Tweede Heijnenoordtunnel. Hier konden de snelle jongens weer gas geven om de 50km/u aan te tikken 🙂 Na een kilometer of 100 kwamen we in Puttershoek langs Theetuin ‘De Koffiemolen’. Ondanks dat een bezoek doordeweeks op afspraak gaat, kregen we een warm onthaal van uitbaatster Els. We genoten er heerlijk van de schaduw, de rust en een lekker drankje. De slotkilometers van de dag voerden ons door de Kiltunnel en via de fietsbrug over de A16 richting de Biesbosch, waar we rond 18u aankwamen bij het StayOkay hostel.

Verblijf
We kregen namens StayOkay een welkomstdrankje aangeboden, die we op het terras in het zonnetje nuttigden. Na een lekkere en verfrissende douche aten we van het lopend buffet en bleef het nog lang gezellig. De nacht was broeierig en in sommige kamers ‘lawaaierig’ 😉 , waardoor niet iedereen even fit opstond. Vooral de eerste aanraking van het zadel, was wat pijnlijk voor de minder geoefenden, maar dat mocht de pret niet drukken.

Uitzwaaien
Het ontbijt ving voor ons te laat aan, waardoor we ontbijtpakketjes meekregen en er een thermoskan met koffie klaar stond. Toen we buiten alvast een broodje nuttigden en wachten op de uitslapers, kregen we bezoek van twee mensen van Stichting Manneka. Dit is de Nederlandse stichting die het werk van Anneke en Mambu in Liberia ondersteund. Zij volgden ons via Facebook en hadden de moeite genomen ons te komen uitzwaaien. Prachtige support en erkenning voor de deelnemers!

Route: Dag 2
Vanwege de hitte hadden we besloten om vroeg te vertrekken. In tegenstelling tot andere jaren, vertrokken we rond 7:00 uur uit Dordrecht. Vandaag zouden we de 200km voltooien en begonnen de tocht door Sliedrecht, via Oud-Alblas richting de prachtige molenrijke polderomgeving van Kinderdijk. Daar namen we de pont om vervolgens naar Lekkerkerk te fietsen. Erik Verhoeff had zijn vrouw Hanneke ingeseind, waardoor een welverdiend bakkie koffie klaar stond. Bedankt voor de gastvrijheid, Hanneke! We vervolgden hierna onze tocht via Moordrecht en Waddinxveen naar Boskoop voor de lunch. De wind was inmiddels gedraaid naar het westen, wat voor enige verkoeling zorgde, maar ook voor tegenwind op het laatste stuk. De laatste 20 kilometer reden we via Leiden terug naar Rijnsburg.

Fantastisch resultaat
Na ruim 210 km kwamen we tegen 14:30u aan op het Koomansplein in Rijnsburg. Moe maar voldaan keken we terug op twee geslaagde dagen. Een mooie prestatie en een fantastische opbrengst voor waterputten in Liberia. Met dank aan een geweldige inzet van alle 16 deelnemers en de bijdrage van vele sponsoren.

Bedankt allemaal!!

Namens Stichting Hands & Feet,
Joost, Frank en Mark

Deel dit bericht!

About the Author : Joost


0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Related post

  TOP