Menu

Jubileum Rob & José 40 jaar getrouwd!

Wij zijn al ruim 40 jaar samen. We voelen ons in vele opzichten rijk gezegend. Nooit hebben wij “tekort” gekend. Daar zijn we heel dankbaar voor. En die dankbaarheid willen we delen.

Rob fietst al een aantal jaren mee met de fietssponsortochten van Stichting Hands & Feet. Een organisatie van bevriende “broeders”. In 2021 fietsten wij voor Stichting Action Uruma van Roland en Ingeborg Bahozi. Roland, een Congolese pastoor en Ingeborg, een Nederlandse kinderarts, fietsten die dag mee. En zo werd Rob geïnspireerd door hun verhalen. Graag zouden wij Roland en Ingeborg ondersteunen in hun werk in Congo. Heel concreet betekent dit een bijdrage aan het inrichten van een medische kliniek in een sloppenwijk van Goma.

Doneer voor Rob & José 40 jr getrouwd!

Dit is wat Roland en Ingeborg daarover schrijven:

Medische kliniek Goma: Gezondheidszorg voor de allerarmsten

Zeventig procent van de Congolese bevolking heeft beperkte of geen toegang tot gezondheidszorg. Dit geldt voor het land in zijn geheel. Vanwege ernstige instabiliteit in de oostelijke provincies waar Action Uruma werkt, is dit percentage zelfs hoger. Eén op de tien kinderen sterft voordat het 5 jaar is. Ter vergelijking: in Nederland is dit 1 op de 250 kinderen (Unicef). Een van de belangrijke oorzaken is malaria – dit is een behandelbare infectie!

Om ons heen zien we het onvermogen van de mensen om medische hulp te vinden en de wanhoop van ouders. We hebben gezien en gehoord dat kinderen en moeders zijn gestorven omdat er geen toegang was tot zorg. Dit alles maakt onze droom om een medische kliniek te starten, urgent.

Mede met de hulp van de donoren van stichting Hands & Feet hebben we het eerste gebouw voor de kliniek kunnen bouwen, tevens is er een septic tank gegraven, een muur gebouwd en een toiletgebouw neergezet. We zijn bezig met de afwerking van het gebouw en willen nu de kliniek gaan inrichten. Om een idee te geven hebben we op een rijtje gezet wat daarvoor nodig is.

Bureau €130
Bureaustoelen €70
Patiënten stoelen €70
Wachtkamer banken €150
Onderzoekstafel €600
Kasten €160
Lampen €35
Watertank €1.000

We willen overvloedig leven delen. We willen voor de zieken zorgen, de last van ziekte verlichten en onnodige sterfte en lijden verminderen. Dank je wel dat je hieraan bij wilt dragen!

 

Deel dit bericht!

About the Author : Joost


0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Related post

  TOP