Menu

FietsSponsorTocht brengt recordopbrengst op van €20.000!

De FietsSponsorTocht 2019 zit er op en was een groot succes! Aan de basis hiervan staan 20 fietsers, die bereid waren om een vrije dag op te offeren, met als inzet geld inzamelen voor een prachtig doel door met de fiets een tocht van ruim 120 kilometer af te leggen door prachtige Zuid-Hollandse en Utrechtse landschappen. 

Typisch Hollandse landschappen
Al bij aanvang van de tocht was duidelijk dat we deze editie voor een recordopbrengst zouden gaan, € 20.000! Een mooie motivatie om de trappers rond te laten gaan. Na een kort welkomstwoord en gebed, vertrokken we onder leiding van Peter Mens op een prachtige route, die ons via Leiden richting een parkje in Alphen a/d Rijn leidde, waar we ons eerste bakje deden. De zon scheen, er was nauwelijks wind en de bewolking liet zich nog nauwelijks zien. Na een korte rustpauze, fietsten we langs de prachtige Meije door typisch Hollandse landschappen, richting het mooie Breukelen, waar we op een zonovergoten terras getrakteerd werden op koffie met gebak. De eerst 60 km zat erop en de eerste sporen van zadelpijn werden voelbaar.

Spetters en kleine valpartij
Langs de Vecht vervolgde we onze tocht om vervolgens na 80 km in Mijdrecht aan te komen voor een heerlijke lunch bij TOF, die we in eerdere edities al eens aandeden voor een bak koffie. Vol energie vervolgden we onze tour door een landschap van weide- en waterland. De bewolking nam inmiddels de overhand en ook de wind was inmiddels duidelijk aanwezig. Bij Oude Wetering gingen we met de pond over en kwamen we toevallig uit bij De Vergulde Vos in Rijpwetering. De eerste spetters begonnen te vallen en zoals de Peter enige jaren geleden midden in het Groene Hart, net op tijd stopte om snel de regenjassen aan te trekken ter bescherming tegen een enorme hoosbui, laste hij ook nu vlak voor een flinke bui, de laatste koffiepauze van de dag in. Na een half uurtje klaarde het wat op en vervolgden we onze weg richting Herberg Welgelegen in Valkenburg. De 100 km waren we inmiddels ruim gepasseerd en helaas had zich net voor de stop een kleine valpartij voorgedaan. Tijdens het inhalen van een fietser gingen de sturen van Rob en Joost tegen elkaar, waardoor Rob al vliegend de berm op zocht. Gelukkig kwamen we met de schrik vrij, al hield Rob er wat vervelende schaafplekken aan over. 

Afsluiting in Herberg Welgelegen
Wederom een stukje Leiden, via de veerpont oversteken naar Warmond, reden we rond de klok van 17:00 uur Valkenburg binnen en kwamen we aan bij Herberg Welgelegen. Ook nu weer net voor het volgende buienfront. Heerlijk konden we uitrusten en genieten van een lekker biertje, wijntje of ander drankje, als beloning voor een intensieve dag. Het buffet* heeft ons goed gesmaakt en het was gezellig om zo de dag met elkaar af te sluiten. We kregen tevens nog een filmpje van de Engelse initiatiefnemers, Jerry en Elspeth te zien, waarin zij ons bedankten voor de inzet en tevens vertelden hoe het geld besteed zou gaan worden.

Bedankt!
We hebben genoten van een prachtige dag, een fantastische groep fietsers en een heel mooie route! Dank aan Peter Mens voor het uitzetten van de route, het bepalen van een aangenaam tempo en de juiste momenten voor koffie/lunchpauzes. Dank aan alle fietsers voor hun inzet om geld in te zamelen voor het project. Dank aan alle sponsoren voor het vertrouwen en de gedoneerde bijdrage.

Meer informatie over het project: Mobiele Bibliotheken voor kids in Oeganda. Klik hier!

Groet,

Frank van Delft | Mark Heemskerk | Joost Mens

*De fietsers hebben allemaal een eigen bijdrage betaald, waarmee de onkosten (eten/drinken/pont) zijn gedekt. 

 

Deel dit bericht!

About the Author : Joost


1 Comment
  1. Hans en Corry van Delft 11 juli 2019 at 21:36

    Geweldig !! – zo te zien een prachtige rit en eveneens een prachtige opbrengst !! Al met al een zegenrijke dag !! Groet Hans & Corry van Delft

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Related post

  TOP