Menu

De Farèlschool in Katwijk spaart voor kids in Congo

Update [02-02-2018]

In het laatste kwartaal van 2017 hebben het team en kinderen van de Farèlschool in Katwijk aan Zee gespaard voor leitjes voor kleuters op de school La Tulipe in Congo. Dat project was een succes en de kids in Congo waren blij met de nieuwe leitjes. Check de foto’s!


Het team en kinderen van de Farèlschool in Katwijk aan Zee, zetten zich komende periode in voor hun leeftijdsgenootjes in Congo. De school gaat sparen voor ‘leitjes’ (krijtbordjes) voor minimaal 80 kleuters. De leitjes zijn aan vervanging toe en hoe gaaf is het dat de school zich daarvoor hard wil maken!

In de wijk Mikondo van hoofdstad Kinshasa staat de school La Tulipe, die met Nederlandse hulp is opgezet. Ook dit jaar zullen er weer zo’n 500 kinderen naar school gaan, waarvan 80 kleuters. Diverse materialen zijn aan vervanging toe, zoals de leitjes. Omgerekend kost een leitje van goede kwaliteit zo’n €3,-. Het doel is om alle 80 kinderen van leitjes te voorzien en daarmee dus €240,- op te halen! Om dat doel te bereiken, gaat de school tot de Kerstvakantie het project onder de aandacht brengen van ouders en kinderen. Stichting Hands & Feet zal tevens gastlessen komen verzorgen en tijdens dit bezoek vertellen over Stichting Hands & Feet en het project La Tulipe in het Centraal Afrikaanse Congo.

Hoofdstad Kinshasa, Congo
Kinshasa is de hoofdstad van de Democratische Republiek Congo en heeft meer dan 11 miljoen inwoners. De wijk Mikondo ligt vlakbij het vliegveld Ndjili en telt nu ruim 2 miljoen inwoners. Elke dag vestigen zich er weer honderden mensen die met hun gezin uit andere delen van het land zijn gevlucht.

De Congolese Stichting Projets Mikondo zet zich in voor de jeugd. Zij werken al bijna 20 jaar nauw samen met de Nederlandse Stichting Vrienden van Mikondo, waar Mieke Rang de spin in het web is.  De school La Tulipe (ongeveer 500 leerlingen) is afgelopen maanden gerenoveerd dankzij grote inspanningen van de mensen van het project en enkele flinke eenmalige giften uit Nederland

De gegevens over de jeugd in Congo zijn schrikbarend:

  • Van de Congolese kinderen van 6 tot 14 jaar is 28,6% nog nooit naar school geweest;
  • Veelal zijn ouders dood of verdwenen.
  • Zonder leiding of school groeit de jeugd op in een milieu vol zedenbederf en corruptie.
  • Jongens worden aangemoedigd om te stelen en meisjes om zich prostitueren.
  • 63% van de bevolking is jong (tussen 0 en 24 jaar).
  • Levensverwachting 57 jaar.

____________________________________

Update 2 oktober 2017 – Bezoek Farèlschool
Vandaag was Joost te gast op de Farèlschool, om in de klassen iets te vertellen over het zendingsproject waarvoor de school tot de kerst aan het sparen is. Hij vertelde iets over Stichting Hands & Feet en over de kinderen in Congo die we willen helpen om nieuwe leitjes te kopen. Nog niet iedereen wist wat leitjes waren, of waar Congo ligt en wat de naam van de school ‘La Tulipe’ in het Nederlands betekend. Nu wel! Succes met sparen, we hopen dat we het doelbedrag halen en alle kinderen blij kunnen maken. De teller staat al op €76,30! Succes!

Update 1 november 2017 – Tussenstand €180!
Vandaag kwam het bericht dat de teller vooralsnog op €180,- staat. Wat een mooi bedrag hebben de kinderen van de Farèlschool al ingezameld. Als ze op deze manier doorgaan, gaat ze het doelbedrag helemaal halen! Klasse team & kids van de Farèlschool, nog even de schouders eronder de komende weken, dan maken jullie heel wat kinderen van La Tulipe in Congo blij!!

Update 29 december 2017 – Tussenstand €330!
Vandaag kwam het bericht dat de teller uit gaat komen op zo’n €330,-. Daarmee is het doel ruimschoots gehaald, niet voor 80 kinderen, maar voor wel 110 kinderen kan er een nieuw leitje worden aangeschaft! Een prachtig resultaat, binnenkort hopen we het bedrag van de kinderen en het team van de Farèlschool in ontvangst te mogen nemen!

Deel dit bericht!

About the Author : Joost


0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Related post

  TOP