Menu

30days-project september: Hulp aan aidspatiënten Zuid-Afrika

Indlu Yethemba, huis van hoop, in Kriel (Zuid-Afrika) zet zich in voor weduwen, wezen en aidspatiënten. De Nederlandse Hetty Bloem is begonnen in een kinderhuis, maar in hart en nieren is ze verpleegkundige.

Op een dag liep ze door de township en al snel kwam ze er achter dat ook Kriel geteisterd wordt door de ziekte aids. Want er is nog steeds onvoldoende erkenning onder de bevolking, te weinig voorlichting, begeleiding en openheid. “Als er niet over gesproken wordt, dan is het er ook niet”, deze gedachten leeft er onder de mensen, maar daardoor ook de angst. Stel dat ik het heb, wat dan?

Momenteel helpt Hetty en haar team 28 gezinnen door hen wekelijks een voedselpakket aan te bieden. “Doordat mensen te zwak worden door de aids raken ze vaak hun baan kwijt en zijn er veelal geen inkomsten meer voor het gezin, en dus ook geen geld voor eten. Maar dat is juist wel wat nodig is, ook gezien de aidsremmers die men dagelijks moet innemen. Wij proberen hen tegemoet te komen door hen wekelijks te helpen met een tas groente en fruit. De laatste week van de maand krijgt men een extra pakket met suiker, thee, zonnebloemolie en een zak met maismeel, waar mee een hele stevige pap gemaakt kan worden.”

Wil jij de aidspatiënten in en rond Kriel helpen? Eén maand lang elke week een groente- en fruitpakket voor één gezin kost 13 euro per maand. Een extra pakket (1 x per maand) kost 7 euro. Samen dus voor 20 euro. Jouw steun is zeer welkom!

Want ik had honger, en jullie gaven mij te eten… (Mattheus 25:35)

Meer informatie over het werk van Hetty Bloem? Kijk voor meer informatie op http://indlu-yethembaministries.org/

Klik hieronder om direct een donatie over te maken!
knop doneren

Deel dit bericht!

About the Author : Joost


1 Comment
  1. Corrie Blommaert 14 september 2015 at 14:37

    Drie maal was ik de laatste 5 jaar bij Hetty in Kriel Zuid-Afrika
    Heb met eigen ogen de armoede gezien en meegemaakt wat Hetty daar allemaal doet.Sindsdien altijd bezig met het inzamelen van gaven voor dit geweldige werk. Van harte aanbevolen.Corrie

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Related post

  TOP