Menu

30daysProject oktober: Tenten voor vluchtelingen

Op dit moment wordt de Europese Unie op de proef gesteld, vanwege de vele radeloze vluchtelingen die naar Europa trekken, om de situatie in hun eigen land te ontvluchten. We kennen allemaal de beelden van het verdronken kereltje uit Syrië. Hij is exemplarisch voor de vele duizenden vluchtelingen die afgelopen jaren op de Middenlandse Zee verdronken in hun levensgevaarlijke vlucht naar Europa. Waarom zouden ze zo’n risico nemen? Waarom laat je huis en haard achter? Een vlucht naar veiligheid, een vlucht omdat er hoop is, hoop op een betere toekomst, hoop op gastvrijheid om de oorlog te ontvluchten, hoop op hereniging met je familie, vrouw en kinderen, hoop om ooit terug te keren naar je eigen land.

Rania Haverkotte was ooit ook één van die vluchtelingen die haar land verliet om oorlog en geweld die er woedde. Haar geboortegrond in Libanon is zij als baby ontvlucht. In Nederland vond zij een liefdevol gezin, werd in liefde ontvangen, geholpen en groeide in liefde op. Ze kreeg de kans om kind te zijn, zich te ontwikkelen, kans om te studeren en zich te ontwikkelen tot de zelfbewuste vrouw die zij nu is. Ze is een waardevolle aanvulling voor de maatschappij en wenst dat ook anderen toe en wil daar een rol in spelen.

Vanwege haar achtergrond en uit een stukje frustratie hoe weinig overheden tot nu toe doen, is Rania een burgerinitiatief gestart, genaamd CalAid Zuid-Holland. Een initiatief samen met goede professionele en actieve vrijwilligers die beschikken over veel expertise/kennis, ervaring en netwerken. Ze werken op lokaal-, landelijk- en internationaal niveau zoveel mogelijk samen met hulporganisaties CalAid, Hulpkaravaan Griekenland, Rode Kruis, Gemeenten, Organisaties in vluchtelingengebieden etc..

Eind september was Rania in Calais in één van de provisorische vluchtelingenkampen. Ze is geschrokken van de slechte situatie. Gelukkig heeft ze diverse contacten kunnen spreken en heeft ze op deze manier goed zicht op de specifieke noden. Niet alleen in Calais, maar in heel Europa hebben Rania en haar vrijwilligers contacten en zamelen zo geld en goederen in om de juiste hulpverlening te kunnen organiseren. Naast de hulp in het buitenland verleend CalAid ZH, waar kan, ook hulp in Nederlandse noodopvangcentra, bijvoorbeeld in Rotterdam, waar zij o.a. kinderactiviteiten organiseerde en ontmoeting met vluchtelingen heeft gehad.

Wij zijn geraakt door Rania haar vastberadenheid en de wijze waarop zij haar handen uit de mouwen steekt en gaat naar de mensen in nood. We kunnen via Rania en CalAid ZH concrete hulp zenden naar die plekken waar die hulp hard nodig is. Zo gaan we richting de winter en is er een schrijnend tekort aan tenten en matjes in Calais. Doel is om komende maand geld in te zamelen om 60 vluchtelingen een slaapplek en onderdak in een tent te bieden. Hiervoor 30 tenten (á €55) en 60 slaapmatjes (á €15) te verzamelen. Help jij mee om onderdak te bieden aan vluchtelingen in deze kampen?
knop doneren

Tweedehands tenten
CalAid ZH is in het bijzonder op zoek naar tenten. Heb jij een tent in bezit hebben (2-laags) die niet meer wordt gebruikt, nog in goede staat verkeerd en je deze willen doneren? Neem dan even contact met ons op, dan gaan we zorgen dat deze bij CalAid ZH terecht komen.

Deel dit bericht!

About the Author : Joost


0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Related post

  TOP