Menu

30daysProject november: Outreach in Ghana

De Nederlandse oud-tropenarts Ineke Bosman had ooit een bijzondere droom: het creëren van een veilige en liefdevolle leefomgeving voor verstandelijk (en vaak meervoudig) beperkte kinderen in Ghana. Deze kinderen worden helaas nog vaak gezien als ‘boze geest’ en daarom genegeerd of zelfs in de steek gelaten.

Al jarenlang biedt community “Hand in Hand” in de plaats Nkoranza een veilig, warm en stimulerend thuis, momenteel voor 92 kinderen en jong-volwassenen met een beperking. De leiding van PCC Hand in Hand is nog steeds in handen van een Nederlandse tropenarts, Albert van Galen. Hoewel de zorg voor kinderen met een beperking heel goed is, is dit centrum helaas nog de enige plek in heel Ghana waar opvang wordt geboden…

Ook buiten de muren van ‘Hand in Hand” wonen natuurlijk kinderen met een verstandelijke beperking. Kinderen die – gelukkig – niet verstoten zijn door hun gezin of familie. Maar dat betekent bepaald niet dat er altijd op een goede manier voor deze kinderen gezorgd wordt. Die zorg varieert van goed bij sommige ouders tot matig of slecht bij vele anderen. Deels komt dit door gebrek aan kennis, veel vaker door een gebrek aan acceptatie van kinderen met een beperking, gecombineerd met grote angst voor ‘boze geesten’.

Om de impact op het leven van kinderen en ouders met een beperking te vergroten, is besloten de opgebouwde kennis en expertise te delen. Het resultaat is het outreach-programma, gericht op ouders van kinderen met een beperking. In verschillende dorpen wordt nu gewerkt aan dagopvang en wordt voorlichting gegeven!

Voor dit plan zijn twee speciaal opgeleide social workers in dienst genomen, Gabriel en Emma. Samen zullen zij (op een door een andere organisatie gesponsorde nieuwe motor) de honderden dorpen bezoeken en dan met name de ouders van kinderen met een beperking.

Het leeuwendeel van de kosten van het project bestaat uit het salaris voor de twee adequaat opgeleide social workers. Een salaris voor één medewerker bedraagt € 120,- per maand. Hands & Feet probeert deze maand één jaarsalaris (€ 1.450,-) bijeen te brengen!

Wil jij dit prachtige project ondersteunen en kun jij een bedrag missen zodat “Hand in Hand” zich kan bekommeren om de kinderen en jongeren met een beperking? We hopen op je support en op je gebed! 

Direct doneren

 

 

Deel dit bericht!

About the Author : Frank


0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Related post

  TOP