Menu

Recordopbrengst FietsSponsorTocht 2016: € 18.800,-

groepsfotoVrijdag 1 en zaterdag 2 juli ging een gemêleerd gezelschap van 21 fietsers uit Rijnsburg, Katwijk, Voorhout, Oegstgeest, Den Haag, Soest, Baarn en Briele op pad om te fietsen voor hulp aan kinderen met albinisme. Samen met Stichting Inside the Same uit Soest, wordt er gewerkt aan capaciteitsuitbreiding en verbetering van de leefomstandigheden van kinderen met albinisme in Tanzania.

Tiende editie
Stichting Hands & Feet organiseerde de FietsSponsorTocht dit jaar alweer voor de tiende keer! Afgelopen jaren hebben velen deelnemers meegefietst en zich elk jaar hard gemaakt om zoveel mogelijk geld op te halen voor een prachtig doel. De stichting is daarom bijzonder blij dat ook nu weer veel geld is opgehaald voor een zo’n belangrijk doel: Kinderen met albinisme. Na een periode van fondsenwerven, stapten de deelnemers vrijdagmorgen om 7:00 uur op het Burg. Koomansplein op de pedalen om koers te zetten richting Heemskerk. De route ging via Alphen a/d Rijn, de Nieuwkoopse plassen naar Amsterdam-Oost. De groep uit Soest sloot daar aan, waarna de route via de Zaanstreek werd vervolgd naar eindpunt Heemskerk. Vooral het laatste deel van deze eerste dag was bijzonder nat, een enorme hoosbui tijdens de laatste kilometers zorgde ervoor dat deze met soppende schoenen een ware beproeving waren. Na 135 km kwamen de fietsers moe maar voldaan op de eindbestemming aan.

Na een gezellige avond en een goed ontbijt in Slot Assumburg (StayOkay Heemskerk), ging de terugweg via Spaarnwoude richting Hoofddorp. In Hoofddorp werd na een welverdiende bak koffie afscheid genomen, omdat de groep zich weer splitste. De groep uit Rijnsburg fietste via de Bollenstreek terug richting eindbestemming Rijnsburg, en de andere groep Oostwaarts naar Soest. Wederom een geslaagde activiteit, een geslaagde periode waarin aandacht is gevraagd voor een bijzonder doel, en geslaagd omdat velen hebben gedoneerd en daarom een recordbedrag van €18.800,- kon worden opgehaald (op de cheque op de foto staat nog € 17.500 maar in de dagen na de tocht zijn er nog veel donaties binnengekomen). Dit was niet mogelijk zonder de inzet van de fietsers, vrijwilligers die de sponsorbrieven rond brachten, de bestuurders van de bezemwagens en niet in de laatste plaats de donaties van alle sponsors. Bedankt!!

In Tanzania wijdt een bijzondere vrouw haar leven aan de zorg voor en bescherming van kinderen met albinisme. Deze sister Helena, een plaatselijke non, vangt meer dan 50 kinderen met albinisme liefdevol op, geeft ze hoop en zorg die ze nodig hebben. Sister Helena bezoekt ook geregeld staatskampen en werkt om betere opvang te regelen. Hetzij in haar eigen huis, hetzij bij andere organisaties. Haar zorg en liefde voor deze kinderen is niet zonder gevaren. Er is weinig kennis over albinisme. Er is veel bijgeloof, waardoor veel mensen geloven dat albino kinderen, duivels zijn. Desalniettemin beloven plaatselijke ‘witch doctors’ dat afgehakte ledematen van albino’s geluk en voorspoed brengen. Bizar!

Artikel in De Rijnsburger [week 27]
FST2016 - De Rijnsburger

Deel dit bericht!

About the Author : Joost


0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Related post

  TOP