Menu

€1.970 voor kachels en hout voor Roemeense gezinnen

Het 30daysProject van januari heeft € 1.970,- opgebracht. Het doel was voor 10 gezinnen een nieuwe kachel (1.500,-) en wat hout(briketten) te bekostigen, dus dat is zeker behaald! De 10 gezinnen ontvangen naast elk een nieuwe kachel ook voor 3 weken houtbriketten.

In Dumbraveni, waar de foto van de twee jongetjes voor de oude kachel is genomen, was het in januari -28°C, een kachel en brandstof is dus keiharde noodzaak!

Familie Sponsorplan Roemenië (FSR) biedt families zoals het gezin in Dumbraveni hulp op maat, o.a. met kachels en hout. Bij veel gezinnen is in de winter de kachel het belangrijkste in huis; het geeft warmte, er wordt op gekookt en de kleding hangt er boven te drogen. Als een kachel echter slecht wordt blijft de rook binnen, waar kinderen en ouders het inademen.

Wat mooi dat we 10 gezinnen hebben kunnen helpen met een nieuwe kachel en een voorraadje hout, bedankt voor je steun! 

Wie is FSR?
Familie Sponsorplan Roemenië (FSR) is een christelijke organisatie die -geïnspireerd door Gods liefde- omziet naar de allerarmsten in de stad Oradea en omgeving. Zij doen dit door families te ondersteunen met voedselpakketten, kachels, schoenen en kleding. Daarnaast nemen ze de tijd te luisteren naar de mensen en hun (achterliggende) problemen, en bieden hulp op maat waar nodig. Er spelen vaak grotere problemen in de gezinnen, denk aan alcoholisme, ziekte, schulden en geweld. De problemen doen zich voor bij families in de stad, alswel op het platteland. Naast steun aan gezinnen biedt FSR jongeren hulp bij het volgen van een vervolgopleiding, om jongeren een toekomst te geven.

Lees meer over het project

Deel dit bericht!

About the Author : Frank


0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Related post

  TOP