Menu

FietsSponsorTocht levert € 14.700 op !!!

Zaterdag 26 augustus jl. is de FietsSponsorTocht voor Stichting Hands & Feet verreden. Het projectdoel van deze editie was voor Villa Ticca, een project voor jongeren in Quito, de hoofdstad van Ecuador. Mede door de collecte van de Openluchtdienst in de Rijnsburgse Feestweek hebben we samen 14.700 euro opgehaald, een bijzonder resultaat.

Het is inmiddels traditie, al 10 keer eerder stapte een groep fietsers op het zadel om voor een relatief kleinschalig project een mooi bedrag op te halen. Dit jaar dus de 11e editie. In voorgaande jaren werd in 2 dagen 200 kilometer gefietst, dit jaar fietsten we voor het eerst 1 dag 125 km. Om 07.00 uur vertrok een peloton, van 17 mannen, vanaf het Burg. Koomansplein in Rijnsburg. Dwars door het prachtige natuurschoon in het Groene Hart fiets je al snel vele kilometers weg. De bestemming halverwege was Utrecht, waar we de groepsfoto voor de Domtoren maakten. We vervolgden onze tocht richting Harmelen, waar we werden onthaalt door de twee Nederlandse initiatiefnemers van Villa Ticca, Mariska Versteegh en Evelien Kremer. Zij hebben het project nog eens kort toegelicht:

“Sinds 2003 ondersteunen wij alleenstaande tienermoeders door hen een professionele dagopvang te bieden. Hierdoor hebben de moeders de mogelijkheid een opleiding te volgen of te werken. Dit voorkomt dat deze moeders in bijvoorbeeld de prostitutie terecht komen of hun heil zoeken in verdovende middelen. Dat is in dit arme deel van Quito allerminst ondenkbaar. Na 13 jaar zijn de eerste kinderen pubers geworden. In deze cruciale levensfase willen we hen goede begeleiding blijven geven. We hebben ze in zekere zin op gevoed, en willen er ook zijn in dit belangrijke deel van hun leven. Om dit te formaliseren en het eerste jaar een vliegende start geven is vrijwilligster Mara Vloedgraven in augustus projectleider geworden. Met de financiën samengebracht door de fietsers en alle gulle donateurs wordt geïnvesteerd in deze jongeren. Ze worden begeleid in hun studiekeuze, ontvangen een studiebijdrage en worden gemotiveerd vol te blijven houden. Ze zijn geen wees, maar hebben ook geen warm thuis. Daarom neemt Villa Ticca deze rol deels over, om zo de jongeren te behoeden voor gevaren en verkeerde keuzes en hen te helpen bouwen aan hun toekomst door een studie te volgen”, aldus Mariska en Evelien.

Vanaf Harmelen volgden we de Oude Rijn die ons leidde langs Woerden, Alphen a/d Rijn, Zoeterwoude, Leiden en het eindpunt Valkenburg. In Herberg Welgelegen werd de dag afgesloten met een welverdiend biertje en met een heerlijke maaltijd.

Stichting Hands & Feet geloofd dat kinderen zijn geschapen naar Gods beeld en de aandacht verdienen die ze nodig hebben. Frank van Delft: “Dat doen we thuis als vaders voor de kinderen die ons zijn toevertrouwd, maar op deze manier via Villa Ticca ook een beetje voor jongeren op een heel andere plek in de wereld. We zijn als bestuur geraakt en enthousiast geworden door het doorzettingsvermogen van Mariska, Evelien en Mara. We geloven dat dit project echt impact heeft op levens van jongeren met anders beperkte kansen. Bedankt aan een ieder die hieraan heeft bijgedragen!”

Deel dit bericht!

About the Author : Joost


1 Comment
  1. Mara Vloedgraven 30 augustus 2017 at 19:02

    Wat een geweldig resultaat, hiermee kunnen we echt verschil maken in het leven van onze tieners. We willen iedereen die heeft meegewerkt om dit voor elkaar te krijgen enorm bedanken. We gaan er iets moois van maken en we houden jullie natuurlijk op de hoogte!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Related post

  TOP