Menu

Beschutting voor vluchtelingen op Samos

Doel: 100 tenten | Doelbedrag: € 5.000

De vluchtelingenkampen op Lesbos en Samos zitten al overvol. Met steeds weer nieuwe vluchtelingen en de winter op komst verslechterd de situatie met de dag. Rijnsburgse Esther van Rijn was in december op Lesbos en zag met eigen ogen de diepe ellende waar de mensen en de vele kinderen daar in zitten. Via haar kwamen we in contact met Leo Monster van Take Care Of Your Neighbor, die noodhulp organiseert voor vluchtelingen aldaar.

Brand in opslag
Tot overmaat van ramp brandde op Samos de opslag met tenten, slaapzakken en kleding kort voor kerst helemaal uit.  Dat is een extra tegenslag omdat de autoriteiten op Samos de hulpverlening tegenhoudt waar zij kunnen. Dit is een groot verschil met Lesbos, waar het weliswaar nog voller is maar door NGO’s meer gedaan kan worden dan op Samos. Het is tot op heden niet duidelijk wat de oorzaak van de brand is. Wel duidelijk is dat de vluchtelingen hier extreem de dupe van zijn.

Foto’s


Geen dak boven hun hoofd
Sommige ‘new arrivals’ overnachten nu in de buitenlucht, kinderen inclusief. Het meest urgent zijn nu dus tenten, zeilen en pallets, zodat zij in ieder geval beschut kunnen zitten. Samen met jou en iedereen die helpen wil gaan we er voor om voor 100 gezinnen 100 tenten a € 50 te bekostigen, totaal dus € 5.000.

We hopen op jouw vrijgevigheid en vragen je te bidden voor de vluchtelingen en vrijwilligers ter plaatse, dat ze kracht mogen ontvangen die zij nodig hebben!

Deel dit bericht!

About the Author : Frank


0 Comment

Related post

  TOP