Menu

131 paar schoenen voor schoffies!

In april haalden we maar liefst 1.308 euro op, goed voor 131 paar schoenen! Deze schoenen zijn bestemd voor de kinderen die wonen in internaten en zigeunerkampen in West-Oekraïne. Zodra de schoenen zijn uitgedeeld (dit wordt gedaan door Viki, een bekende van Frank en Joost), zullen de foto’s daarvan bij dit bericht geplaatst worden. Toen we Viki het opgehaalde bedrag bekend maakten, reageerde zij “I don’t have words. It is amazing!”

Alle gulle gevers hartelijk dank voor jullie gift!

Voor meer informatie over dit prachtige project, klik hier.

_______________________________

UPDATE SEPTEMBER 2015:

Viki Antal, lokale werker, schrijft: “Ik ben heel blij dat ik u kan informeren over de vele kinderen die we dit jaar hebben kunnen verblijden met een nieuw paar laarzen of schoenen. Een van de plaatsen waar ik kinderen bezoek, is het zigeunerkamp van Janoshi. Hier ontvingen de kinderen rubberen laarzen. De winterlaarzen geef ik ze pas, als de kou werkelijk zn intrede doet. Alle kinderen krijgen een paar sokken. Deze actie was voor hen een welkome hulp, zo bij de start van het schoolseizoen. Het niet hebben van fatsoenlijk schoeisel is helaas voor heel wat kinderen de reden waarom ze niet naar school konden!

Ze vervolgt: “Naast zigeunerkampen, bezoek ik ook internaten. Een van de docenten hielp ons met de aanschaf van de schoenen. Ook hier geldt dat we een deel van de schoenen pas geven als de winter start.  Een jongen die ik op het internaat ontmoette, is Laci. Laci kreeg voor het eerst van z’n leven een paar sportschoenen. Samen met de jongen gingen we naar de markt, waar hij z’n eerste paar schoenen zelf mocht uitkiezen. Laci is wees en droeg altijd afgetrapte schoenen van andere jongens. Hij vertelde mij dat hij niet kon geloven dat hij ooit nog eens nieuwe schoenen voor zichzelf zou hebben! Namens elk kind dat we zo konden helpen, wil ik jullie bedanken voor jullie hulp aan deze kinderen. Gods zegen!”

Deel dit bericht!

About the Author : Mark Heemskerk


0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Related post

  TOP