Menu
Unsuccessful

Help Andrej & Alona met puinruimen na stormschade

100%
Resterende tijd
0
Dagen
  • Ontvangen

    € 2.456

  • Puinruimen na storm

  • Doelbedrag

    € 2.500

  • Doel

    2.500 euro

“Bid voor ons!!!” stond boven het berichtje dat Stefanie de Wildt ons dinsdag 20 juli stuurde. Een staartje van het weer dat in West-Europa tot een catastrofe had geleid, heeft helaas bij hen ook huisgehouden. Het gezin van Andrej en Alona, waar Stefanie woont, leeft in Pomnichnaja in midden Oekraïne. Ze runnen een gezinshuis en hadden net materialen ingekocht om het dak te vernieuwen. Check het 30daysProject van maart.

Als Stefanie de situatie beschrijft, krijg je bijna het idee dat je er zelf bij was. Ze schrijft: “In de storm kreeg de wind vat op de trampoline, een geschenk dat zij voor de kinderen hadden mogen ontvangen. Toen Andrej dat zag, is hij snel naar de dakplaten gerend. Hij is plat op de platen gaan liggen en heeft zich aan de platen vast gegrepen. Opeens was daar een sterke rukwind die grip kreeg op de stapel dakplaten. De rukwind gooide alle dakplaten met Andrej en al, de lucht in. De hand van Andrej is hierdoor opengesneden en een deel van zijn haren werd gekortwiekt. Andrej probeerde de platen te redden, maar toen hij zag dat zijn hand hevig bloedde en de dakplaten om hem heen waaide, begreep hij dat dit levensgevaarlijk was. Hij is toen bloedend naar huis gerend. Op dat moment lagen wij met elkaar op de knieën voor hulp en bijstand van de Heere. Want wij zagen vanuit het raam alle nieuwe dakplaten (die nog gemonteerd hadden moeten worden op ons dak) de lucht in vliegen. Wij waren Andrej kwijt…. en waren daarom op de knieën gegaan of Andrej terecht mocht komen. En tijdens het gebed, hoorde we Andrej schreeuwen om hulp bij de buitendeur. Het is echt een wonder dat Andrej nog leeft! De Heere alle dank hiervoor!”

Stefanie vervolgt in een bericht een dag later: “De ochtend van de storm hadden Andrej en Alona gebeden of de Heere wilde voorzien met wie Andrej samen het dak zou vervangen. Of dat Andrej het misschien zelf niet zou hoeven te doen. Maar dat er hulptroepen zouden komen of specialisten die snel dit dak zouden kun vervangen. Andrej en Alona baden daar in het bijzonder voor of de Heere uitkomt wilde geven of de Heere mensen wilde sturen die het dak erop zouden leggen(met of zonder Andrej). En toen gebeurde dit. We hebben nu helemaal geen dak meer… zou dit het antwoord van de Heere zijn dat Andre niet het dak alleen erop zou mogen/kunnen leggen…? Wij weten het niet…”

Inmiddels blijkt er bij Andrej een pees te zijn doorgesneden. In een ziekenhuis in een stad 1,5 uur verderop kon hij geholpen worden. Hij leek de vinger na de operatie weer iets te kunnen bewegen. We hopen en bidden dat zijn herstel doorzet. Ook heeft zich inmiddels iemand gemeld die de dakplaten wil betalen, ook dat is een zucht van verlichting voor de familie. Met name Andrej had het er zwaar mee dat dit was gebeurd, met name omdat er zoveel mensen aan het dak hun steentje hadden bijgedragen.

Wij begrijpen dat dit steekt, anderzijds gebeuren dat soort dingen en willen we er ook nu voor hen zijn. We willen bijdragen in de kosten die nog voorbijkomen om het dak te leggen, extra inzet van arbeidskrachten, bijkomende kosten door stormschade en verlichting van de medische kosten. Formeel is het Oekraïense systeem zo dat de overheid de medische kosten draagt, maar helaas is de praktijk anders. We willen het gezin juist nu steunen.

Hands & Feet wil deze maand ten minste € 2.500 bijeen brengen voor het gezin van Andrej & Alona, om zowel te kunnen bijdragen in het dakproject als in de medische kosten. 

Meer informatie? Bezoek de website met indrukwekkende verhalen van Stefanie de Wildt in Oekraïne: https://stefanieinoekraine.nl/

0 Comment
  TOP