Menu
Unsuccessful

Vluchten voor MAF Bangladesh

128%
Resterende tijd
0
Dagen
 • Ontvangen

  € 9.000

 • 5.625 mensen medische hulp

 • Doelbedrag

  € 7.000

 • Doel

  4.375 mensen medische hulp

Update [09-04-2018]

Door diverse acties is tijdens de zomer van 2017 geld ingezameld voor het MAF, waarbij artsenteams van Friendships naar onbereikbare gebieden in Bangladesh konden worden gevlogen. Inkomsten vanuit de werving rondom het 30daysProject, collecten en een FietsSponsorTocht vanuit Lekkerkerk op 8 juli, is een mooi bedrag bijeengebracht! Klik hier voor een uitgebreide verslaglegging en terugkoppeling vanuit MAF van de besteedde gelden binnen dit project.


Bangladesh, een land met veel armoede en een slechte basisgezondheidszorg. Tijdens de natte seizoenen overstromen grote delen van Bangladesh, mede daarom vliegt MAF (Mission Aviation Fellowship) medische teams naar vele slecht bereikbare gebieden. Hierdoor wordt veel tijd bespaard: een reis van enkele dagen over land kost via de lucht slechts enkele uren. De christelijke hulporganisatie Friendship stuurt teams van artsen en verpleegkundigen naar deze gebieden voor medische hulp aan de allerarmsten, én brengt hen in contact met het Evangelie. Deze buitenlandse artsen en verpleegkundigen geven vrijwillig een paar weken of maanden van hun tijd om hen te kunnen helpen.

Rifu (7 jaar)

MAF vliegt in Bangladesh regelmatig medische teams naar de drijvende ziekenhuizen op diverse plekken in het land, dat met ander vervoer uiterst slecht of niet bereikbaar is. Op deze drijvende ziekenhuizen werken deze teams vrijwillig en bieden zorg aan de allerarmsten. Zo ook aan de 7-jarige Rifu, die haar handen brandde toen ze 2 jaar oud was. Na jarenlang met pijn en stigma te leven is zij nu geopereerd en blij en gezond. Mede door de steun vanuit Nederland en door het steunen van deze actie, kunnen we kinderen zoals Rifu helpen. Deze voor ons ‘eenvoudige’ medische zorg wordt via MAF ook bereikbaar voor wie dit nooit gedacht hadden!

Door de vluchten van MAF kunnen deze medische teams 40.000 extra patiënten per jaar helpen, qua vliegkostenkosten is dat omgerekend €1,60 per patiënt. Dus voor een gift van 16 euro help je 10 patiënten toegang te krijgen tot medische hulp via MAF!

Stichting Hands & Feet gelooft dat het werk van MAF een onmisbare schakel is om de onbereikten te bereiken. Door de inzet van zoveel medewerkers en vrijwilligers overal ter wereld kan deze doelgroep toch geholpen worden! Er zijn grote donateurs die vliegtuigen schenken, er zijn piloten die vrijwillig hun talenten voor MAF willen inzetten en er zijn vele vrijwilligers die professionele hulp willen bieden waar dit niet voor handen is! Wat is het dan mooi om samen een steentje bij te dragen aan dit werk en er samen voor te zorgen dat ook komende tijd deze mensen geholpen worden en MAF deze medische teams naar deze plekken vliegt!!

Concreet willen we samen de vluchten voor Friendship naar de slecht bereikbare gebieden in Bangladesh van MAF ondersteunen. Het zou fantastisch zijn als we € 7.000,- ophalen, dan kunnen daarmee (omgerekend tegen € 1,60 per patiënt) maar liefst 4.375 kinderen en volwassenen medische hulp ontvangen! Bedenk dat door een gift van € 16,- tien mensen toegang tot medische zorg krijgen die ze anders nooit zouden ontvangen. Help je mee?

Hands & Feet in actie! Door diverse acties komende zomer, de 30daysProject inkomsten, collecten en een FietsSponsorTocht vanuit Lekkerkerk op 8 juli, hopen we een mooi bedrag bijeen te brengen! Doe je mee? 

 • Doneer voor dit maandproject: iDEAL
 • Fiets mee vanuit Lekkerkerk op 8 juli: FST pagina
 • Sponsor een deelnemer: Deelnemerspagina
 • Geef tijdens de Openluchtdienstcollecte in de Feestweek Rijnsburg

 

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

  TOP