Menu

Jimmy kan opleiding afmaken!

Reuzeblij was Jimmy toen hij van de ruime opbrengst van de FietsSponsorTocht vernam. Een deel van de opbrengst was namelijk bestemd voor zijn studie. Jimmy (22) uit Oeganda studeert Toerisme. Mark mocht hem in zijn eerste jaar op de universiteit van Entebbe begeleiden. Jimmy boekte buitengewoon goede resultaten, maar dreigde door geldgebrek met zijn studie te moeten stoppen. Jimmy had twee sponsors, waarvan er één begin dit jaar helaas moest afhaken. Hierdoor was hij niet meer in staat om zijn volledige schoolfees te betalen en dreigde hij uit zijn studentenkamer gezet te worden. Door de ruime opbrengst van de FietsSponsorTocht, heeft Jimmy nu genoeg fondsen om zijn studie af te maken.

Nog meer goed nieuws (update september 2013)!
Eind augustus kreeg Jimmy zijn resultaten over het vierde semester uitgereikt en ook deze keer waren ze weer veelbelovend: 3 “A’s” en 3 “B’s”, in hollandse termen een rapport met negens en tienen. Prachtige resultaten dus! Mark heeft nog steeds veel contact met Jimmy en via zijn netwerk probeert Mark nu een mooie stageplek voor Jimmy te regelen.

Jimmy loopt stage (update december 2013)! 
Half december is Jimmy stage gaan lopen bij Matoke Tours, een reisorganisatie, geleid door twee Nederlanders. Ondanks dat Mark beide Nederlanders goed kent, heeft Jimmy de stageplek helemaal zelf geregeld. En dat is niet makkelijk in een land waar de werkloosheid zo extreem is. Dat is natuurlijk prachtig, maar vooral ook essentieel voor het afronden van de opleiding en de kansen op een baan! Veel studenten lukt het niet zo’n plek (tijdig) te vinden waardoor ze hun studie (al dan niet tijdelijk) moeten staken. Jimmy leert niet alleen veel van zijn stage, maar heeft het ook nog eens reuze naar zijn zin! 

Jimmy studeert af en heeft een baan (update oktober 2014)! 
Begin 2014 rondde Jimmy deze stage af en daarna heeft hij zijn scriptie geschreven. Eind oktober studeerde Jimmy af waarna hij al snel een baan vond. Dit laatste is zeer uniek in een land waar de jeugdwerkloosheid gigantisch hoog is. We zijn dan ook reuze trots op Jimmy! Jimmy heeft overigens zelf niet de volledige € 2.024 gebruikt. Het resterende saldo ad € 629 is in december geschonken aan WTA (Oeganda) ten behoeve van het project “Traumaverwerking Oeganda”. Hiermee kunnen de lessen die we voor 2014 hadden gefinancierd, ook in 2015 doorgezet worden. Het bestuur heeft besloten dit resterende deel te doneren aan WTA omdat dit project qua aard (educatie) en locatie (Oeganda) het best aansluit op het doel waarvoor de middelen in 2013 geworven zijn.

Jimmy afgestudeerd

Deel dit bericht!

About the Author : Joost


0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Related post

  TOP