Menu

Kinderhulp Mongolië: Opbrengst €1.215!

Ons eerste 30Days-Project (maand juli) was zeer succesvol. We hebben uiteindelijk 1.215 euro opgehaald, waardoor 14 kinderen naar school kunnen gaan. Hartelijk dank voor jouw bijdrage! Voor zo’n € 85,- per kind konden alle benodigde spullen, zoals een schooluniform, lesmateriaal en boeken aangeschaft worden waardoor deze kinderen in staat zijn gesteld minimaal een jaar onderwijs te volgen.  Dit project wordt uitgevoerd door Stichting Eyes & Hands, kijk gerust ook op hun site.

Eind september ontvingen we onderstaand bericht uit Mongolië:

Goed nieuws uit Mongolië! Dankzij jullie inzet was het afgelopen maand voor 14 kinderen alsnog mogelijk om naar school te gaan. We hebben schoolspullen voor ze gekocht, schooluniform en sportkleding. Een van de kinderen had als enige kleding een oud versleten setje met gaten erin. Zij gaat nu met plezier naar school. Een ander meisje was zo blij gespannen, dat ze de nacht voor ze naar school mocht niet kon slapen en steeds opnieuw haar schooluniform en schoolspulletjes ging bekijken. Jullie hebben dus 14 kinderen (en hun ouders) enorm blij gemaakt en de kans gegeven om te starten met het bouwen aan een toekomst.

Hartelijke groeten, Marco 

Achtergrond project: Ulan Bator staat bekend als de koudste hoofdstad ter wereld, met temperaturen tot minus 40°C. ‘s-Zomers is het er juist weer heet en droog. Er is gigantische armoede, in het bijzonder onder de zwakkeren in de samenleving. Via een vriendin van Joost en Frank kwamen we in contact met een stichting die een project gericht op kinderen in deze regio ondersteund. Twee keer per week krijgen zij nu een voedzame maaltijd, want thuis krijgen ze weinig en eenzijdig voedsel.

Om te proberen de vicieuze cirkel van armoede te onderbreken wil Hands & Feet in onderwijs investeren. Want als kinderen zich kunnen ontwikkelen, hebben ze later meer kans op werk waardoor ze hun gezin kunnen onderhouden. Ondanks dat onderwijs in Mongolië gratis is, kunnen kinderen uit arme gezinnen vaak niet deelnemen aan het onderwijs omdat er geen geld is voor verplichte schooluniformen en lesmateriaal.
                  

Voor meer info over dit 30Daysproject, klik hier.

                                                                                                 

Deel dit bericht!

About the Author : Joost


0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Related post

  TOP