Menu

€835 voor hulp aan ouderen in Oekraïne!

Met deze oproep hebben wij u steun gevraagd voor de ouderen in Oekraïne. Zij zijn een zeer kwetsbare groep. Dit wordt nog eens versterkt door de huidige politieke en maatschappelijke  situatie van Oekraïne, waar we dagelijks getuige van zijn door het journaal.

Ondanks dat Beregowo helemaal in het westen van het land is (tegen de Hongaarse grens) hebben ze daar toch last van deze gebeurtenissen. Zo wordt het al steeds lastiger om geld van de bank te halen. Ook  is het nog maar de vraag of de ouderen hun pensioenen komende maanden krijgen uitgekeerd, kortom nog veel onduidelijkheid en vragen. Daarom is Svetta ook ontzettend blij met de gift die zij mocht ontvangen en waarvoor zij voedsel- pakketten koopt. Op deze manier kan zij deze ouderen een steuntje in de rug geven en concreet laten merken dat er naar hen wordt omgezien. 

Van het ontvangen geld, €835-, worden 42 pakketten samengesteld en uitgedeeld. Op een van de foto’s kun je zien wat er zo allemaal in het pakket wordt gedaan. Voor jou misschien een kleine moeite, voor deze ouderen een geweldige steun. Mede namens Svetta en alle ouderen in Beregowo willen wij jou hartelijk danken voor je gift. Wil je op de hoogte blijven van het ouderenwerk in Beregowo, kijk dan op www.ouderenzorgberegowo.nl.

[Update – Bericht uit Oekraïne, na uitdelen pakketten]

Met dankbaarheid voor de voedselpakketten die Svetta en Vadim bij de ouderen in Beregowo, Oekraine, konden bezorgen, krijgen we de volgende mail:

Hallo lieve mensen. We hebben vele ouderen ontmoet bij het rondbrengen van de voedselpakketten van Hands & Feet. We kunnen van bijna elke oma wel een verhaal schrijven, maar we pikken er een paar uit. Allereerst dank aan God dat het niet te koud was afgelopen winter, omdat ze gewoonweg niet genoeg pensioen krijgen om brandhout voor een hele winter  aan te schaffen.  

Op één van de foto’s staat een oma met haar kleinzoon. De kleinzoon heeft al 5 jaar suikerziekte is 33 jaar. Hij is blind en sinds vorig jaar verlamd. Hij kan niet lopen. Hij woont bij zn oma, die voor hem zorgt, ze is 79 jaar. Zij heeft ook suikerziekte waardoor haar zenuwstelsel is aangetast. Haar dochter is vroeg overleed, ze had kanker, in de tijd dat ook haar man overleed. Oma is helaas ook vaak ziek, maar ze kan niet opgenomen worden in het ziekenhuis, omdat haar kleinzoon niet alleen kan blijven en een behandeling in het ziekenhuis erg duur is. Wanneer we bij hen de kamer in kwamen, was ik geschokt. In de kamer was het erg koud. Er lag iemand op het bed onder de dekens. Ik dacht, dat is een kind, maar toen we dichterbij kwamen zagen we dat er een man lag, hij glimlachte en was blij dat we gekomen waren. Deze oma is een gelovige vrouw en bezoekt onze kerkelijke gemeente. Ze vertelde dat God van haar hout, omdat ze er moet zijn voor haar kleinzoon. Ze waren erg blij met zoveel giften, dat hadden ze niet verwacht. Grootmoeder bad spontaan en dankte God voor dit geschenk!

Op een van de andere foto’s zie je een oma met kromme benen. Ze is zo geboren en is niet getrouwd. Ze loopt erg moeilijk, maar ze heeft een groot verlangen om iets te doen. Vooral in het voorjaar, ze is dol op bloemen en ze heeft er heel veel in allerlei kleuren. Ze had helemaal niemand, alleen de buren komen en brengen soms iets mee uit de winkel . In de winter is het echter veel zwaarder voor haar.

We zijn in verschillende dorpen geweest en waren niet overal in staat om foto’s te maken.  Van oma’s, maar ook buren, horen we veelal hartverscheurende verhalen over families en de armoede waarin zij leven. We zagen zelfs blijdschap bij buren, dat deze mensen een dergelijk geschenk kregen. We zijn God dankbaar voor uw inzet en bijdrage!

God zegene u,

Vadim en Svetta, beheerders Ouderenhuis Beregowo

Deel dit bericht!

About the Author : Joost


0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Related post

  TOP