Menu

€ 775 voor arme gezinnen in Roemenië

Hoewel Roemenië sinds 2005 deel uitmaakt van de EU, is er voor de armen nog weinig veranderd. Veel kinderen leven er nog op straat en staan bloot aan alcoholverslaving, verkrachting, drugs en andere gevaren. Veel gezinnen komen niet rond en vervallen in armoede, mede doordat de moeder er vaak alleen voor staat.

De Nederlandse Karin werkt bij sociaal centrum Casa Lumina in Cluj-Napoca, in het noorden van Roemenië. Met haar team zet Karin zich in voor deze kinderen en gezinnen, en laat op deze manier zien wat echte naastenliefde is. Een gezin ondersteunen kost “slechts” 85 eurocent.

Met de 30Days-opbrengst van maart konden een groot aantal gezinnen voor lange tijd (in totaal 911 “gezinsdagen”) ondersteund worden.

____________________________

UPDATE APRIL 2014

Hartelijk dank voor jullie hulp en het bedrag dat ik kan besteden aan hulp aan gezinnen. Maar liefst 911 “gezinsdagen” kan ik komende tijd inzetten om gezinnen te helpen. Aangezien de hulp divers is en hier een paar zigeuner gezinnen leven, die op een onmenselijke manier wonen en leven, wil ik ter illustratie schetsen op welke manier ik hen help en zo deze gelden goed terecht laat komen.

Bijvoorbeeld familie Santa. Het gezin bestaat uit 5 kinderen, met kinderen in de leeftijd van 10-16 jaar. Allereerst hun oudste jongen van 16 jaar. Helaas gaat hij niet naar school, wel gaat hij geregeld klussen voor het gezin. Ze hebben nog 2 meisjes van 13 jaar, een meisje van 11 jaar. Tot slot is er nog een jongetje van 10 jaar. Samen met hun ouders, zeven personen en leven in een ruimte van 4 bij 5 meter. In het kamertje staat nog een kachel om te koken en in de winter om te stoken. Tevens staat er in deze kleine ruimte een wasmachiene, overdag gaan te matrasen naar buiten en s’avonds weer naar binnen om te slapen. De vader heeft geen werk, kortom een vresselijke situatie. Zie hieronder enkele foto’s van het huisje.

Af en toe komt hij mij helpen in de tuin voor eten. Gelukkig gaan de meiden naar school en komen ze regelmatig naar ons ontmoetingshuis “Casa Lumina” (Huis van het Licht) om te logeren, eten, douchen, etc.

Mede namens fam. Santa en al die andere arme gezinnen, BEDANKT!

Groet,

Karin Muller

Deel dit bericht!

About the Author : Joost


0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Related post

  TOP