Menu

1.321 euro voor Ouderen en Roma in Oekraïne

In april 2014 haalden we € 1.321,- op voor Ouderen en Roma in het door spanningen geteisterde Oekraïne. Door deze spanningen ontstonden er grote problemen bij verschillende bevolkingsgroepen, met name de zigeunerbevolking, gehandicapten en de ouderen, toch al de armste groeperingen. Doordat kinderbijslagen en pensioenen niet meer werden uitbetaald waren diverse gezinnen met veel kinderen niet meer in staat om eten te kopen. Bij diverse gezinnen kwam het voor dat er twee of drie dagen geen eten voor handen was. De toekomst van dit land werd in rap tempo heel onzeker, waarmee de zorgen voor de kwetsbaarste groepen zoals ouderen, Roma’ s, zieken en gehandicapten sterk toenam. Met onze noodhulpactie in april stelden we de Hongaarse dominee Sándor Kovacs in staat om voor een groot aantal getroffenen voedsel en medicijnen te kopen. Een sprankje hoop in een weerbarstige samenleving.

Lees meer over dit project.

Deel dit bericht!

About the Author : Joost


0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Related post

  TOP