Menu

2.268 euro voor cursussen en microkrediet in Togo

In augustus haalden we maar liefst 2.268 euro op voor het Les- en microkrediet-project van Willen Programs in Togo. Met dit prachtige bedrag hebben we Willen Programs in staat kunnen stellen om nog eens 30 nieuwe vrouwen in het project op te nemen!

Ter illustratie hieronder een stukje uit hun laatste nieuwsbrief (van eind augustus) met een reactie van één van de leners die in april gestart is met een eerste lening van ongeveer €15 en de daarbij behorende cursussen.

De aprilgroep heeft in augustus de lening terugbetaald en komt nu in aanmerking voor de tweede lening van CFA20.000 (€30). Om er zeker van te zijn dat we inderdaad tot steun zijn, is er 22 augustus een evaluatiebijeenkomst gehouden, waarin zowel de werkers als de leners aan het woord kwamen. Hoe zijn de afgelopen 3 maanden voor hen verlopen en heeft het hen geholpen? De vrouwen waren tevreden met de tijd die gegeven wordt om de lening terug te betalen. Iedereen kon het bedrag dat dagelijks werd opgehaald terugbetalen. De week training en onderwijs was ook goed bevallen. Een van de vrouwen legde uit: “Voorheen ging ik naar de markt en kocht wat ik dacht nodig te hebben. Maar sinds de training doe ik het anders. De dag ervoor maak ik een lijstje van alles wat ik nodig heb. Daarmee plan ik alvast hoeveel geld ik nodig heb. Dat bedrag neem ik mee naar de markt + wat extra voor het geval ik iets nodig heb dat ik vergeten ben op te schrijven. Als ik iets koop wat niet op mijn lijstje staat, dan schrijf ik dat er achteraf bij, zodat ik precies kan zien wat ik heb uitgegeven. Ik ga nu bewuster om met mijn geld en hou meestal iets over! Ik ben zo blij met wat jullie ons leren, het helpt mij enorm! Een bemoediging voor Willen Programs èn voor de andere leners om hetzelfde te doen. 

Namens alle geldleners/cursisten, Willen Programs en Hands & Feet, hartelijk dank voor jouw bijdrage! Klik hier voor meer informatie over dit prachtige project.

Groente & fruit verkopen op de markt

Groente & fruit verkopen op de markt

Deel dit bericht!

About the Author : Mark Heemskerk


0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Related post

  TOP