Menu

FietsSponsorTocht 2015: Waterputten Liberia

Op 3 en 4 juli fietsen we de FietsSponsorTocht 2015. Dit jaar fietsen we voor waterputten in Liberia. Het 30daysProject van juni staat daarom helemaal in het teken van dit prachtige project!  

Schoon drinkwater
In Liberia (West-Afrika) is in veel gebieden schoon drinkwater nog steeds zeer schaars. Schoon drinkwater is een voorwaarde om een epidemie zoals ebola te voorkomen. In de hoofdstad, Monrovia, woont en werkt de Nederlandse Anneke die getrouwd is met de Liberiaan Mambu. Zij komen veel in de ‘bush’, afgelegen gebieden waar lokalen vaak beperkte voorzieningen hebben. In een aantal dorpen waar zij met hun stichting ‘Manneka’ actief zijn, zijn weliswaar oude waterputten aanwezig, maar deze staan vaak leeg omdat de putten niet diep genoeg zijn of omdat ze te duur zijn in onderhoud.

Touwpompen
Sinds enkele jaren reviseren Anneke en Mambu met hun stichting deze oude putten waarbij zij gebruik maakt van een touwpompconstructie. Deze bewezen constructie is eenvoudig en solide en heeft als voordeel dat deze heel gemakkelijk te bedienen en onderhouden is. Alle materialen worden lokaal gekocht en dorpsbewoners worden getraind hoe ze de pomp zelf kunnen repareren. In veel dorpen worden deze touwpompen al langer dan een jaar gebruikt en is er nog nooit één dag geweest dat de pomp niet werkte!

Projectdoel
Anneke en Mambu willen met hun stichting in een verder gelegen gebied dertien waterputten reviseren en voorzien van deze touwpompen. Kosten: € 10.000,-. Hiermee worden maar liefst 26 scholen en de daarom heen liggende dorpjes voorzien van schoon drinkwater! In totaal zijn met deze putten 4.000 mensen geholpen! Middels de fietssponsortocht wil Hands & Feet zorgdragen voor de financiering van dit prachtige project. Help jij mee?

Klik hier voor de speciale FietsSponsorTocht 2015 pagina.knop doneren
Klik hier voor het deelnemersoverzicht 2015.

Deel dit bericht!

About the Author : Joost


0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Related post

  TOP