Menu

€ 2.269 voor schoolrenovatie in bush Liberia

Het 30daysProject februari heeft € 2.269 opgebracht om ruim 100 kinderen in de bush van Liberia te helpen. Hun school wordt van dit geld opgeknapt (nieuw zinken dak, renovatie lokalen) en nieuw schoolmeubilair (banken en schoolborden). Half maart ontvingen we al enkele foto’s van de start van werkzaamheden aan het dak. Er wordt dus direct spijkers met koppen geslagen!

Anneke & Mambu
De Nederlands Anneke en haar Liberiaanse man Mambu wonen en dienen de armen in Liberia al vele jaren. Mambu en Anneke (bekenden van Hands & Feet) wonen in de hoofdstad Monrovia, maar komen wekelijks in de bush waar mensen zeer primitief leven.

Midden in de bush ontdekten zij 2 jaar geleden een klein dorpje genaamd ‘Coffee farm’. Er was toen nog geen schooltje, Anneke moedigde de dorpsbewoners aan zelf een schooltje te starten. Nu, ruim 2 jaar later, is er inderdaad een primitief schooltje ontstaan waar bijna 100 kinderen naar toe gaan!

Behalve wat ondersteuning via Anneke moet de community het zelf redden, zonder steun van de overheid. Zelfs salarissen worden niet betaald, de leraren zijn dus vrijwilligers. Dat brengt de nodige problemen met zich mee.

Julianaschool Rijnsburg
Met grote dank aan de Julianaschool in Rijnsburg hebben we de leraren een steuntje in de rug kunnen geven. Samen weten we hoe belangrijk onderwijs is! Bedankt voor jullie hulp! Mark en Joost hebben als voorlichting een rondje langs de klassen gedaan. Dat was super leuk, zie hieronder wat foto’s!

Leer hier meer over het project.

 

 

 

 

Deel dit bericht!

About the Author : Frank


0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Related post

  TOP