Menu

Topopbrengst voor FietsSponsorTocht 2020: ruim € 53.000!!!

Wauw, wat een bijzondere editie van de FietsSponsorTocht 2020! Een opbrengst van meer dan € 53.000, 26 fietsers en een wonderlijke weersomslag die voor een prachtige dag zorgde! Niet eerder mochten we met zo’n grote groep de schouders eronder zetten om geld op te halen voor mensen in nood. Naast hun inzet om geld in te zamelen, waren zij bereid om een vrije dag op te offeren en stelden zij hun zitvlees op de proef door met de fiets een tocht van ruim 120 kilometer af te leggen door prachtige Noord- en Zuid-Hollandse landschappen. 

Wonderlijk weersomslag
Na prachtig weer in september, sloeg in de week voorafgaand aan de fietstocht het weer om en waren de voorspellingen voor zaterdag ronduit slecht. Code geel, stormachtige wind en regen. Wonderlijk genoeg bleek het ‘oog van het lage drukgebied’ zie precies over route te liggen en startten we onder een open hemel. Een prachtige dag lag er voor ons; weinig wind en onverwacht veel zon, waardoor we de lunch en bakkie in de middag lekker op het terras konden nuttigen. Een wonderlijke weersomslag; tel je zegeningen!

Twee keer met de pont over het Noordzeekanaal
Door de grootte van de groep en als voorzorgsmaatregel vanwege corona, hadden we de groep in tweeën gedeeld. Theun leidde de kopgroep. Tien minuten daarachter had Pieter ter elfder ure de navigatierol van groep twee op zich genomen. Via Voorhout, Lisse en Hillegom reden we richting Overveen, vlakbij Bloemendaal, waar we een bakkie deden. De route vervolgde zich via de prachtige Kennemerduinen naar IJmuiden, waar we de pont pakten om het Noordzeekanaal over te steken. Het verste punt van de route lag in Beverwijk, waarna we via de pont bij Spaarnewoude weer aan de goede kant van het Noordzeekanaal belandden. In Spaarnewoude lunchten we heerlijk in de buitenlucht.

Toch nog wat spetters 
De stellingen rond Amsterdam, via de IJdijk door het pitoreske Spaarndam naar Spaarnewoude. Halverwege de middag vielen er wat druppels en trokken we even de (regen)jas aan tijdens een korte materiaalstop. We vervolgden de tocht langs Haarlem naar Vijfhuizen en Cruquius richting Nieuw-Vennep, waar we tussen de boomgaarden van de Olmenhorst een welverdiende bak koffie of thee dronken. Na dik 100 kilometer, hadden we eindelijk de finish in zicht!

Leo & Margriet (over Moria) in Herberg Welgelegen
De slotetappe voer ons via Abbenes, langs de A44 naar Oegstgeest, gevolgd door Valkenburg, waar de groepen kort na elkaar rond de klok van 17:30 uur bij Herberg Welgelegen aankwamen. Heerlijk konden we uitrusten en genieten van een lekker biertje, wijntje of ander drankje, als beloning voor een intensieve dag. Het pastabuffet* deed ons goed en het was gezellig om de dag op deze manier met elkaar af te sluiten. Leo en Margriet Monster van de Stichting Take Care of your Neighbour sloten tijdens het eten in de Herberg aan. Met passie vertelde Leo hoe hij betrokken raakte bij het vluchtelingenwerk, hoe hij Tirza ontmoette en hoe hij in Griekenland op de eilanden geraakt werd door de nood. Door de stichting op te richten en diverse acties op te zetten, willen zij hun geloof handen en voeten geven en recht doen aan dat iedereen recht heeft aan een menswaardig bestaan! Goed om deze info uit eerste hand te krijgen. Samen met Leo & Margriet en Tirza gaan we aan de slag om het geld op een juiste manier in te zetten.

Bedankt!
Het was een, onverwacht, prachtige fietsdag, een fantastische groep en weer een bijzonder mooie en afwisselende route! Dank aan Wim en Theun voor het uitzetten van de route, Pieter dank voor het ‘stand-in’ zijn als vaandeldrager van groep 2. Dank aan de anonieme sponsor voor de koffie op twee heerlijke locaties. Dank aan de bezorgers van de nieuwsbrieven om zo bekendheid te geven aan de actie. Dank aan alle fietsers voor hun inzet om geld in te zamelen voor het project. Dank aan alle sponsoren voor het vertrouwen en de gedoneerde bijdrage.

Impressie FietsSponsorTocht 2020

 

Meer informatie over het project: Hulp voor vluchtelingen uit Kamp Moria op Lesbos. Klik hier!

Groet,

Frank van Delft | Mark Heemskerk | Joost Mens

*De fietsers hebben allemaal een eigen bijdrage betaald, waarmee de onkosten (eten/drinken/pont) zijn gedekt. 

 

Deel dit bericht!

About the Author : Joost


0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Related post

  TOP