Menu

€ 965 voor speciale lesdagen in Oeganda

Precies 2 weken waren er nodig om de financiële doelstelling (€ 900,-) van dit 30Days-project te behalen, zeg maar een 14Days-project ;-). Prachtig om op zo’n manier 2014 in te luiden! Uiteindelijk liep de teller in de tweede helft van januari nog op naar € 965. Die € 65 extra zal Serve Direct aanwenden voor de aanschaf van extra hulpmaterialen (zoals sportballen en muziekinstrumenten). 

De mensen achter Serve Direct kent Mark persoonlijk en zij lieten dolenthousiast weten ontzettend blij te zijn met deze enorme “boost” voor hun project. Dankbaar en vereerd waren zij ook omdat hun project in het verre Oeganda doorgaans alleen vanuit Engeland en Oeganda zelf gesponsord wordt. Zij vinden het prachtig om nu ook zo’n grote gift vanuit Nederland te mogen ontvangen.

Met dit geld zijn inmiddels materialen aangeschaft en worden docenten ingehuurd om gedurende een jaar lang lessen zoals drama, kunst, muziek en sport op de Wobulenzi Town Academy (WTA) mogelijk te maken. Veel kinderen die hier les krijgen zijn getraumatiseerd door verschrikkelijke gebeurtenissen in hun nog zo prille leven. Voor de verwerking van deze trauma’s zijn deze speciale lessen zeer belangrijk. Eind 2014 is nog een extra donatie gedaan aan dit project, namelijk de resterende € 629 die overbleef nadat Jimmy afgestudeerd was. Met deze bijdrage worden nog een aantal materialen aangeschaft en kunnen de extra docenten ook in 2015 betaald worden.

art 1        Drama

Voor meer info over dit 30Daysproject, klik hier.

Deel dit bericht!

About the Author : Mark Heemskerk


0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Related post

  TOP