Menu

74 voedsel- en hygiëne emmers tegen Ebola

In oktober haalden we het prachtige bedrag van 1.630 euro op! Hiermee kunnen we maar liefst 74 voedsel- en hygiëne emmers tegen Ebola aanschaffen. Deze emmers zullen begin november worden verspreid onder 74 ouderen in Liberia. Hiervan zullen niet alleen deze 74 ouderen profiteren, maar feitelijk hun hele directe omgeving. De emmer, voorzien van een deksel en kraantje, kan gebruikt worden om drinkwater in te bewaren en op dit moment om de handen te wassen als bescherming tegen een Ebola besmetting.

[update 10 januari 2015] – Projectverslag !!!

Klik hier voor een zeer uitgebreid verslag met foto’s vanuit Liberia, van het pakken en uitdelen van de emmers!

 

[update 26 november 2014] – Even een update uit Monrovia.

Normaal gesproken hebben we altijd een groep mensen in Monrovia en Joe village en omgeving die een voedselpakket krijgen. Echter nu we in nieuwe dorpen werken komen we in contact met heel veel nieuwe ouderen. We zijn een lijst aan het maken wie dit keer een pakket krijgt. We zullen voldoende foto’s maken en zo spoedig mogelijk naar jullie toe sturen met de lijst met namen en in welke plaatsen we ze uitgedeeld hebben.

Sinds gisteren is onze trailer weer gerepareerd die met pech al ruim 2 weken midden in de bush stond.  Tot overmaat van ramp ging 2 weken geleden ook onze lasmachine kapot. Inmiddels ook weer gerepareerd en vandaar dat de trailer pas gisteren weer ready is voor gebruik.

De emmer fabriek zou een aparte kleur emmer maken voor ons om zo ook aan de bejaarden te laten zien dat dit een eenmalige actie is van jullie organisatie. 2 weken geleden zouden die al klaar zijn. Nu hopen we dat we ze deze week kunnen ophalen. Het is dan een kwestie van spullen kopen… brengen naar een verzamelpunt in Bomi waar we alles in kleinere porties verdelen en direct over smalle bushroads en bush bridges naar de bejaarden toe brengen.

20130117_143205Op de foto staan een paar bejaarden die ik afgelopen week ontmoette. Triest dat alle 3 haast niet meer kunnen zien. Een simpele oog operatie kan dit euvel snel verhelpen. Ze kunnen niet meer in de bush werken en zijn volledig afhankelijk van hun familie leden of overige dorpbewoners m.b.t. eten… Juist naar zulke mensen willen we de voedsel emmer brengen. Inmiddels heeft elk huis in het dorp al wel emmers met een kraantje en is iedereen getraind hoe je iemand moet verzorgen als men vermoedt dat de persoon ebola heeft.

Hartelijke groeten uit Monrovia, Liberia
Mambu en Anneke Quoi

————-

Allen hartelijk dank voor jullie ruime giften!

Klik hier voor details over dit project.

Deel dit bericht!

About the Author : Mark Heemskerk


0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Related post

  TOP