Menu

Onderwijs voor Roma-kinderen in Oekraïne

In Oekraïne beginnen de scholen standaard op 1 september. De kinderen worden dan verwacht netjes gekleed en met de schoolspullen naar school te komen. Op school krijgt men alleen de lesboeken, alle overige dingen moeten zelf ingekocht worden. Schriften, pennen, potloden, schetsboek, agenda, etui, lineaal, enz. Al met al is daar een behoorlijk bedrag voor nodig, wat in vergelijking met het inkomen erg hoog is. Zeker voor Roma, die onder zeer moeilijke omstandigheden leven, is dit niet op te brengen.

Door de opbrengsten van de FietsSponsorTocht heeft Hands & Feet alle schoolgaande kinderen van het Roma kamp in Balazher (West-Oekraïne) verblijd met een gevulde rugtas. Trots stonden deze Roma kinderen op het schoolplein, klaar voor het nieuwe jaar. De ouders waren ook erg blij. Eindelijk hoefden ze zich niet te schamen en konden ze hun kinderen met een gerust hart naar school sturen! Nog steeds komen ze naar onze contactpersoon toe om te bedanken. Namens hen dus ook u bedankt!

Deel dit bericht!

About the Author : Frank


0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Related post

  TOP